Saturday, April 26, 2008

Jahodový štrúdl

listové těsto
kokos
drcené piškoty
čerstvé jahody
čokoláda na vaření
rozinky
rum
vejce
šlehačka
Listové těsto rozválíme, posypeme kokosem a drcenými piškoty a poklademe jahodami obalenými v čokoládě a kokosu. Přidáme několik rozinek naložených v rumu a posypeme drcenými piškoty. Zabalíme potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct. Vychladlé zdobíme šlehačkou a jahodou obalenou v čokoládě.

Labels: ,

Saturday, April 19, 2008

Vanilkovo karamelová zmrzlina

Ovoce – banán a čerstvé jahody
Karamelová poleva
Hotová šlehačka se zdobítkem
Oplatkové tyčinky – pro ozdobu
Nastrouhaná čokoláda
Celé vlašské oříšky i nastrouhané Do poháru dáme ovoce, zmrzlinu, zalijeme karamelovou polevou, přidáme nastrouhané oříšky, na vrh ještě přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme šlehačkou, posypeme nastrouhanou čokoládou, zapíchneme oplatku a s přáním dobré chuti podáváme.
( Pohár připravujeme dle naší fantazie )

Labels:

Wednesday, April 09, 2008

Nepečený dort - Dvoubarevný s tvarohem

1 balíček dětských piškotu
ovoce podle vlastního výběru
na ozdobení ušlehaná smetana


Krém:
1 hrnek vlažného mléka
1hrnek horkého mléka
3/4 hrnku krupicového cukru
1/2 hrnku vody
1 1/2 lžíce želatiny
2 lžíce kakaa
1/2 kostky másla
2 kostky měkkého tvarohu
1 balíček vanilkového cukru




Želatinu namočíme do 1/2 hrnku studené vody. Tvaroh, změklé máslo, krupicový a vanilkový cukr a vlažné mléko rozmixujeme. Nakonec přidáme horké mléko, ve kterém jsme rozmíchali namočenou želatinu a ještě krátce mixujeme. Do dortové formy vypláchnuté studenou vodou nalijeme polovinu krému, poklademe piškoty, pokryjeme ovocem, zalijeme druhou polovinou krému, ve kterém jsme rozmíchali kakao a necháme v chladničce ztuhnout. Tvarohový dort před podáváním ozdobíme ovocem a ušlehanou smetanou.

Labels:

Monday, April 07, 2008

Nepečený dort - mixovaný

3/4 - 1 hrnek mléka (1 hrnek - čtvrtlitráček)
3/4 hrnku cukru písek
1 - 1/2 lžičky želatiny
1/4 hrnku vody
2 kostky měkkého tvrohu
1 kostka másla
1 balíček vanilkového cukru
ovoce např. ananas, mandarinka, kiwi
na ozdobení ušlehaná smetana


Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat a poté ji na mírném ohni rozpustíme. Do mixéru nalijeme mléko, přidáme pískový a vanilkový cukr, tvaroh a vše rozmixujeme. Přidáme změklé máslo, vychladlou želatinu a ještě chvíli mixujeme. Do dortové formy nalijeme polovinu rozmixované hmoty, pokryjeme ji vrtstvou ovoce (čím je ovoce pestřejší, tím je dort efektnější), zalijeme druhou polovinou tvarohové hmoty a necháme přes noc v chladničce ztuhnout. Před podáváním dort ozdobíme ušlehanou smetanou a ovocem.

Labels:

Wednesday, April 02, 2008

Nepečené dorty - Jablkový

2 hrnky vody
1 konzerva neslazeného kondenzovaného mléka
8 lžic pískového cukru
4 jablka
2 balíčky pudinku s vanilkovou příchutí
dětské piškoty podle potřeby
ušlehaná smetana
jádra lískových oříšku na ozdobení


Oloupaná, na dílky nakrájená jablka vložíme do hrnce,zalijeme vodou, přidáme cukr a přivedeme k varu. Pudinkový prášek rozmícháme v mléce, přilijeme do vařících jablek a mícháme do zhoustnutí. Na dno dortové formy vypláchnuté studenou vodou poskládáme dětské piškoty. Zalijeme je jablečnou směsí a opět poklademe vrstvou dětských piškotu. Dort zatížíme a necháme v chladničce ztuhnout. Před podáváním nastříkáme po obvodu dortu pomocí cukrářského sáčku s ozdobným tvořítkem prstenec pusinek z ušlehané smetany a ozdobíme je oříšky.

Labels: