Tuesday, June 15, 2010

Hroznová pečenka

2 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička pískového cukru
1/2 hrnku kuliček hroznového vína
tuk na vymazání koláčové formy
cukr moučka na posypání



žloutky si rozšleháme v mléce. Vmícháme do toho mouku, cukr a nakonec vmícháme tuhý sníh který jsme si ušlehali z bílků. Formu na pečení si vymažeme tukem, vlijeme do formy těsto a poklademe těsto kuličkami vína. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Moučník posypeme moučkovým cukr a je to hotové.

Labels:

Monday, June 07, 2010

Pařížská šlehačka

Do smetany si vsypeme kakao, cukr a pečlivě rozmícháme, ale hlavně nešleháme. Při stálém míchání přivedeme k varu. Poté odstavíme z plotny a směs když vychladne, necháme
v ledničce do druhého dne. Další den ušleháme.

Labels: