Sunday, March 11, 2007

MAKRONKY V ČOKOLÁDĚ

(25 ks)
Potřebujeme: 100 g dobře vychlazené kávové čokolády, 4 bílky, špetku soli, 200 g cukru a mletých oříšků, 1-2 lžíce kakaa, 50-100 g moučkového cukru, 150 g čokoládové polevy.
Zvolna rozšleháme bílky a sůl, rychle vyšleháme pevný sníh a postupně přidáváme cukr. Opatrně vmícháme najemno nastrouhanou čokoládu, oříšky a kakao, hmotu naplníme do cukrářského sáčku s velkou hvězdicovou trubičkou. Plech vyložíme papírem na pečení, vysypeme moučkovým cukrem, nastříkáme na něj pusinky a pečeme v předehřáté troubě při 160°C 15-20 minut. Makronky jsou upečené, když jdou snadno sejmout. Dáme vychladnout a polovinu namočíme do rozpuštěné polevy.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home