Friday, November 25, 2005

Jahodové želé řezy

5 vajec, 120 g mletého cukru, 120 g hladké mouky, jahodový džem.
Jahodové želé: 4 dl vody, 300 g mletého cukru, 200 g jahodového protlaku, 5 g želatiny, 5 dl vyšlehané šlehačky a červená barva.
Želatinu s cukrem rozpustíme ve vodě, mírně zabarvíme a asi 1 dl odložíme. Do ostatního vmícháme jahodový protlak, dobře rozmícháme a přidáme ušlehanou smetanu. Žloutky s cukrem utřeme, z bílků přidáme sníh a mouku. Vymastíme a vysypeme dva plechy a rozetřeme těsto. Po upečení pomažeme jahodovým džemem a přiklopíme druhým. Nalijeme želatinu se smetanou, necháme vychladit a polijeme zbytkem želatiny. Vychladlé a rozkrájené zdobíme šlehačkou a třešní.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home