Saturday, July 29, 2006

crackery

Lněné suchary
Potřebujeme: lněné semínko , vaše oblíbené koření, papír na pečení
Volitelné ingredience: mořská sůl, mořské řasy, různé druhy semínek
Postup: Len nasypeme do mísy a zalijeme vodou, aby hladina o pár milimetrů přesahovala semínko. Necháme pár hodin nasáknout. Do vzniklé hmoty přímícháme koření, případně další libovolné přísady. Musíme však udržet kašovitou konzistenci těsta. Z nej pak formujeme lžící na pečící papír suchary libovolně velké, ale tenké jen pár mm. V létě sušíme nejlépe na slunci. V chladnějších obdobích při pokojové teplotě nebo v dehydrátoru.
Náš tip: Křupavé placky se výborně hodí jako náhrada pečiva k salátům nebo k pomazánkám, například k avokádové pastě. Experimentujte s kořením a vytvořte recept dle vlastních chutí. Dobře se hodí chilli, provensálské koření nebo kari

0 Comments:

Post a Comment

<< Home