Monday, July 03, 2006

Dort “Paříž”
50 g hrubé mouky, 100 g cukru, 20 g kakaa, 4 žloutky, sníh ze 4 bílků.
Krém: 7 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, udělá se světlá jíška. 1/4 l mléka se provaří se světlou jíškou v hustý krém.
Utřít: 100 g másla, 100 g cukru, 5 g kakaa.
Vychladlý dort potřít krémem, ztuhnout v ledničce a polít rozehřátou čokoládou (nadstavit Ivou).
Nepečený dort
3 dl vody a 1 kakao uvaříme. Utřeme 25 dkg másla, 15 dkg cukru moučka, 1 vejce, trochu rumu, vychladlé kakao vmícháme do hmoty, nasypeme 2 balíčky piškotů. Dáme do alobalu, uděláme váleček nebo do srnčího hřbetu. 24 hod. v ledničce.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home