Sunday, August 27, 2006

Skořicové preclíky

25 dkg hladké mouky, půl lžičky prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 5 dkg cukru, 12,5 dkg másla, 1 žloutek 3 lžíce kysané smetany
Zpracujeme těsto a necháme je 30 minut odpočinout. potom tvarujeme preclíky, potřeme je bílkem a posypeme krystalovým cukrem. Pečeme na vymazaném plechu.
Kávová zrna
1/4 kg Hery, 40 dkg hladké mouky, 20 dkg práškového cukru, 3 žloutky
Vše vypracujeme v těsto, které vyválíme a vykrájíme formičkou malé oválky. Pečeme v předehřáté troubě.
40 dkg moučkového cukru, 2 balíčky BB pudinku, dvě lžičky mleté kávy, 4 lžíce kakaa, 8 lžic rumu a 25 dkg másla také zpracujeme v hmotu ze které tvoříme kávová zrna která dáváme na upečené oválky.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home