Bratislavské rohlíčky
Suroviny Postup
na těsto potřebujeme:
500 g hladké mouky
250 g másla
40 g moučkového cukru
20 g droždí
sůl
2 vejce
mléko
na náplň:
mák
vlašské ořechy
moučkový cukr Z mléka, droždí a mouky připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, žloutky, vykynutý kvásek, sníh ze dvou bílků a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Z těsta tvoříme kuličky, které rozválíme na ovál. Na každý naneseme náplň – buď makovou, nebo z vlašských ořechů. Vypracujeme rohlíčky, necháme chvilku kynout a pak je potřeme vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotové sypeme moučkový cukrem.
na těsto potřebujeme:
500 g hladké mouky
250 g másla
40 g moučkového cukru
20 g droždí
sůl
2 vejce
mléko
na náplň:
mák
vlašské ořechy
moučkový cukr Z mléka, droždí a mouky připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, žloutky, vykynutý kvásek, sníh ze dvou bílků a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Z těsta tvoříme kuličky, které rozválíme na ovál. Na každý naneseme náplň – buď makovou, nebo z vlašských ořechů. Vypracujeme rohlíčky, necháme chvilku kynout a pak je potřeme vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotové sypeme moučkový cukrem.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home