Thursday, August 10, 2006

Mřížkový koláč s makovou náplní a višněmi

Suroviny Postup
250 g hladké mouky
175 g másla
150 ml mléka
250 g krupicového cukru
2 vejce
1 vanilkový cukr
½ kypřícího prášku do pečiva
máslo na vymazání
250 g višní
120 g mletého máku
1 skořicový cukr Změklé máslo vyšleháme a postupně přidáváme vanilkový a krupicový cukr, vlažné mléko a vejce. Nakonec přidáme hladkou mouku promíchanou s kypřícím práškem. Kulatou formu na koláč vymažeme máslem a naplníme těstem.
Náplň: Mléko s cukrem přivedeme k varu, přisypeme mletý mák a vaříme cca 5 minut. Dochutíme skořicovým cukrem. Zahustíme piškoty nebo strouhanou tatrankou.
Náplň dáme do sáčku a nastříkáme na těsto mřížku. Volná místa vyplníme višněmi. Pečeme dozlatova při 170°C.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home