Wednesday, August 09, 2006

Jablečné palačinky s tvarohem

Suroviny Postup
50 g hladké mouky
2 vejce
250 ml mléka
špetka cukru a soli
4 křehká jablka
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
mletá skořice
1 lžíce oleje
150 g šlehaného tvarohu
moučkový cukr
šlehačka
lístky máty na ozdobu Mouku prosejeme, rozšleháme vejce s cukrem, solí a trochou mléka, střídavě přidáváme mouku a mléko, metlou vyšleháme v hladké lité těsto. V chladničce necháme asi deset minut odpočinout. Mezitím oloupeme jablka, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky, přelijeme citronovou šťávou s medem a skořicí. Na pánvi rozehřejeme olej a upečeme palačinky, potřeme je tvarohem a na polovinu rozložíme jablka, přiklopíme druhou polovinou. Posypeme moučkovým cukrem, šlehačkou a ozdobíme lístky máty.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home