Ghata
Suroviny Postup
Těsto:
300 g másla
700 g hladké mouky
2 žloutky
1 kelímek bílého jogurtu
soda
sůl
Náplň:
200 g másla
500 g cukru
1 vanilkový cukr
500 mouky
1 vejce na potření Na vál vysypeme mouku, nastrouháme do ní máslo a velkým nožem sekáme mouku s máslem až dosáhneme velmi jemné směsi. Přidáme žloutky, jogurt, promícháme, přidáme zbytek mouky a vypracujeme těsto. Rozdělíme na tři díly a necháme asi 2 hodiny odpočinout.
Náplň :
Rozetřeme máslo s cukrem, přidáme mouku a prohněteme.
Rozválíme díly těsta na kulaté placky, ty pomažeme náplní a srolujeme. Uzavřeme po obou stranách a lehce celou rolku zplacatíme. Potřeme rozšlehaným vejcem, napícháme vidličkou, nakrájíme na obdélníčky a přeneseme na vymazaný plech. Pečeme při teplotě ca 170°C dozlatova.
Těsto:
300 g másla
700 g hladké mouky
2 žloutky
1 kelímek bílého jogurtu
soda
sůl
Náplň:
200 g másla
500 g cukru
1 vanilkový cukr
500 mouky
1 vejce na potření Na vál vysypeme mouku, nastrouháme do ní máslo a velkým nožem sekáme mouku s máslem až dosáhneme velmi jemné směsi. Přidáme žloutky, jogurt, promícháme, přidáme zbytek mouky a vypracujeme těsto. Rozdělíme na tři díly a necháme asi 2 hodiny odpočinout.
Náplň :
Rozetřeme máslo s cukrem, přidáme mouku a prohněteme.
Rozválíme díly těsta na kulaté placky, ty pomažeme náplní a srolujeme. Uzavřeme po obou stranách a lehce celou rolku zplacatíme. Potřeme rozšlehaným vejcem, napícháme vidličkou, nakrájíme na obdélníčky a přeneseme na vymazaný plech. Pečeme při teplotě ca 170°C dozlatova.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home