Monday, December 18, 2006

Andělské větry
15 dkg tuku (IVA), 15 dkg cukru, 1 lžíce kakaa, 4 lžíce mléka, 4 kakaové pudinky.
Uvaříme ve vodní lázni a sáčkem utvoříme na plech malé špičky, které sypeme cukrem a
zdobíme oříšky. Necháme pouze ztuhnout.

Bleskový koláč
4 vejce, za čtyři vejce cukru, za tři vejce polohrubé mouky, za dvě vejce másla, citrónová
kůra, 50g zavařeniny, 20g mandlí, tuk na vymazání formy, mouka na vysypání.
Cukr utřeme s máslem do pěny, přidáme jeden žloutek za druhým a třeme asi 15 minut.Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme
střídavě s moukou a citrónovou kůrou lehce do utřeného těsta. Polovinu dáme do formy a necháme zapéct.
Zapečené potřeme zavařeninou,zalijeme zbývajícím těstem, posypeme nakrájenými mandlemi a koláč zvolna dopečeme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home