Wednesday, December 20, 2006

Bratislavské rohlíčky

750g polohrubé mouky, 120g másla, 120g cukru, 3 žloutky, 30g droždí, 3/8 L mléka,
sůl, 1 vejce na potření, tuk na plech.
Oříšková nádivka: 3/16 L mléka, 120g cukru, 150g nastrouhaných oříšků, 100g strouhanky,
citrónová kůra, rum
Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr a opět třeme. Do směsy vmícháme jeden žloutek za druhým, přidáme mouku, sůl,
vykynutý kvásek a vlahým mlékem zaděláme tuhé těsto,až se dělají bublinky.Těsto necháme kynout.
Z vykynutého těsta děláme kuličky větší než vlašský ořech, rozválíme je do tvaru oválků, aby byly na krajích tenčí,
plníme je nádivkou, tvoříme rohlíčky, skládáme je na vymazaný plech a opět necháme kynout.
Vykynuté potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě.
Nádivka: mléko svaříme s cukrem, do vařícího přidáme nastrouhané oříšky, strouhanku, citrónovou
kůru, rum a vše dobře promícháme. Vychladlou plníme rohlíčky.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home