Wednesday, December 28, 2005

Pařížské tyčinky

10 dkg másla, 10 dkg cukru, 10 dkg hladké mouky, 10 dkg mandlí, 5 dkg lískových oříšků, 1 žloutek, citrónová kůra.
Poleva: z bílků, citr. šťávy, 1/2 citrónu a 20 dkg cukru.
Bílkový chlebíček
Ze 7 bílků ušlehat sníh, 18 dkg cukru lehce zamíchat, 16 dkg mouky hrubé, 8 dkg pomerančové kůry, 5 dkg rozinek, 5 dkg mletých oříšků, 7 dkg rozpuštěného, vlažného másla, 1/4 prášku do pečiva.
Linecké těsto – košíčky
30 dkg hladké mouky, 8 dkg cukru, 20 dkg tuku, 2 žloutky, citr. kůra, vanilka.
Vanilkové rohlíčky
15 dkg hladké mouky, 2 dkg cukru, 10 dkg másla, 5 dkg mandlí nebo oříšků, 1 žloutek, vanilka, moučkový cukr na obalování.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home