Sunday, March 12, 2006

Pečená jablka

4 jablka
30 g másla
2 pomeranče
200 g marcipánu
60 g vlašských ořechů
500 g pistáciové zmrzliny
40 ml Amareta
30 g sekaných pistácií
1 lžička mleté skořice Z jablek vyjmeme jádřince. Zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní jablka. 1 pomeranč vymačkáme a šťávou pokapeme jablka. Pak je poklademe vločkami másla a dáme zapéci. Mezitím důkladně omyjeme druhý pomeranč a škrabkou vykrojíme z kůry proužky. Zbylou kůru nastrouháme. Ze zbylého pomeranče opět vymačkáme šťávu. Marcipánovou hmotu promícháme s pomeračovou šťávou, Amaretem a nastrouhanou kůrou, přidáme skořici a ořechy. Touto směsí polijeme jablka a ještě asi 15 min necháme zapéci. Podáváme se zmrzlinou, sypané pistáciemi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home