Karamelové kuličky
Rozpustíme 25 dkg tuku Iva a do něj nasypeme 3 balíčky mléčných karamel. Na mírném ohni mícháme až se karamely rozpustí a hmota spojí. Po té vsypeme asi 3/4 balíčku burizonů a vše promícháme. Z ještě teplého tvoříme kuličky které klademe na na papírové košíčky.
Základní marcipánové těsto
20 dkg moučkového cukru, 20 dkg sušeného mléka, 3 dkg tuku Iva, trochu vanilky, 1 lžíce medu, mandlová esence, podle potřeby voda.
Všechny suroviny smícháme a důkladně propracujeme hmotu tuhou asi jako platelina. Můžeme přibarvit jednotlivé části potravinářským barvivem a modelujeme tvary. Necháme ztuhnout a používáme na zdobení cukroví a dortů.
Základní marcipánové těsto
20 dkg moučkového cukru, 20 dkg sušeného mléka, 3 dkg tuku Iva, trochu vanilky, 1 lžíce medu, mandlová esence, podle potřeby voda.
Všechny suroviny smícháme a důkladně propracujeme hmotu tuhou asi jako platelina. Můžeme přibarvit jednotlivé části potravinářským barvivem a modelujeme tvary. Necháme ztuhnout a používáme na zdobení cukroví a dortů.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home