Friday, November 03, 2006

P R A Ž S K Ý K O L Á Č

100 ml mléka
15 g droždí
50 g pískového cukru
120 g poloh. mouky
120 g hl. mouky
1 vanlkový cukr
1 žloutek
100 ml sladké smetany
tuk na plech
1 vejce na potření
skořicová drobenka

N Á P L Ň :
300 ml mléka
1 balíček pudinku v prášku s vanilkovou příchutí
1 lžíci pískového cukru
1 " vanilkového cukru
150 ml smetany ke šlehání
1/2 sáčku ztužovače šlehačky

1. Na kvásek rozdrobíme do vlažného mléka droždí, přidáme lžičku cuk-ru a lžíci poloh.mouky, zakryjeme a necháme kynout. Prosijeme obě mouky, přidáme špetku soli, kvásek, pískový a vanilkový cukr, žloutek a smetanu a vypracujeme hladké tužší těsto. Přikryjeme je a necháme kynout. Během kynutí těsto několikrát propracujeme.

2. Z těsta pak vytvoříme větší kulatou placku, kterou necháme na vymazaném plechu ještě chvíli kynout. Potřeme ji rozšlehaným vejcem posypeme skořicovým cukrem a půlkami mandlí a upečeme v předehřáté troubě při střední teplotě.

3. Připravíme pudink, do něhož jsme přidali oba cukry.Necháme schlad-nout a vmícháme smetanu ušlehanou se ztužovačem. Koláč podélně rozkrojíme a naplníme krémem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home