Sunday, April 01, 2007

bábovka

Maková bábovka
1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mletého máku (skořice, hřebíček), 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku másla, 1 prášek do pečiva, 2 vejce.
Mramorová bábovka
140 g másla, 80 g mletého cukru, 80 g pískového cukru, 4 žloutky, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 50 g ořechů, 4 bílky, 1 lžíce kakaa, vanilkový cukr.
Máslo utřeme s oběma cukry a přidáváme žloutky, potom mouku s práškem a mleté ořechy a mléko. Nakonec sníh. Do části dáme kakao a vanilkový cukr. Do vymazané a vysypané formy lijeme střídavě bílé a hnědé těsto. Upečeme v předehřáté troubě.
Bábovka z pomazánkového másla
1 pomazánkové máslo, 4 vejce, 20 dkg cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr.
Formu vymazat a vysypat kokosem.
Bábovka
2 vejce, 20 dkg cukru, 40 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sklenka oleje, 1 sklenka mléka.



Bábovka bez vajec
30 dkg polohrubé mouky, 20 dkg mletého cukru, 10 dkg rozpuštěného másla, 1 vanilkový cukr, 1/2 hrnku mléka, 1 prášek do pečiva (oříšky, rozinky atd.).
Bílková bábovka
1 hořčicová sklenka bílků + 1 bílek – ušlehat sníh. Přidat 15 dkg cukru + 1 žloutek a 1/2 hořčicové sklenky oleje.
15 dkg polohrubé mouky, trochu prášku do pečiva. Může se přidat hrst namletých ořechů, rozinky i kandované ovoce. Pečeme pozvolna na 150C.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home