Sunday, April 01, 2007

buchta

Černá buchta
40 dkg cukru, 10 dkg másla, 1 vejce, 1/4 l mléka, 4 dkg kakaa, 40 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 5 dkg ořechů.
Buchta z kefíru
1 hořčicová sklenka oleje, 30 dkg cukru, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 1/2 l kefíru, 35 dkg hladké selské mouky, 2 lžičky jedlé sody. Polevu nahoru.
Bramborová buchta
15 dkg vařených brambor, 1/4 kg polohrubé mouky, 10 dkg cukru, 10 dkg tuku, 1 vejce, 1 prášek do pečiva.
Vyválí se menší placka a předělá se na vymazaný plech (trhá se). Rukou se to ještě rozdělá, pomaže marmeládou a dělají se mřížky.
Tvarohová buchta
4 vejce, 25 dkg tvarohu, 25 dkg cukru, 18 dkg másla, 30 dkg polohrubé mouky, 1/4 l mléka, 1 prášek do pečiva.
Může se přidat kakao, postrouhaná čokoláda, nakrájené rozinky.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home