vánoční vykrajované
K přípravě tohoto cukroví budeme potřebovat 30 dkg hladké mouky, 15 dkg ztuženého tuku a stejné množství másla, jeden žloutek, šest polévkových lžic bílého vína a trochu moučkového cukru na obalení.měklý tuk smícháme s moukou, přidáme žloutek a přilijeme víno. Těsto uložíme do ledničky, kde ho necháme asi třicet minut odpočívat.
Po vyjmutí z chladu těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme libovolné tvary. Klademe na vymazaný plech. Pečeme v mírně vyhřáté troubě osm minut.
Po upečení plech vyjmeme a jednotlivé tvary ještě za tepla obaluje v moučkovém cukru. Necháme vychladnout.
Po vyjmutí z chladu těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme libovolné tvary. Klademe na vymazaný plech. Pečeme v mírně vyhřáté troubě osm minut.
Po upečení plech vyjmeme a jednotlivé tvary ještě za tepla obaluje v moučkovém cukru. Necháme vychladnout.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home