Žloutkové pečivo – rakvičky
1. 5 žloutků, 25 dkg práškového cukru, lžička prášku do pečiva. Žloutky s cukrem utřeme do husta, přidáme kypřící prášek a necháme v úzké nádobě do druhého dne v chladničce.
2. 25 dkg cukru, 2 hrsti hladké mouky. Cukr s moukou smícháme, dáme na desku a první těsto do směsi dobře propracujeme. Rozválíme na 1/2 cm široký plát a vykrajujeme různé tvary, které klademe na vymaštěný plech. Pečeme v teplé troubě asi 2 minuty, potom teplotu snížíme a pečeme ještě 5-7 minut. Pečivo skoro sušíme než pečeme. Občas můžeme nechat pootevřenou troubu. Vykrajované tvary naskočí a vevnitř zůstanou prázdné. Plní se z boku dírkou (šlehačkou).
2. 25 dkg cukru, 2 hrsti hladké mouky. Cukr s moukou smícháme, dáme na desku a první těsto do směsi dobře propracujeme. Rozválíme na 1/2 cm široký plát a vykrajujeme různé tvary, které klademe na vymaštěný plech. Pečeme v teplé troubě asi 2 minuty, potom teplotu snížíme a pečeme ještě 5-7 minut. Pečivo skoro sušíme než pečeme. Občas můžeme nechat pootevřenou troubu. Vykrajované tvary naskočí a vevnitř zůstanou prázdné. Plní se z boku dírkou (šlehačkou).
0 Comments:
Post a Comment
<< Home