Bratislavské rohlíčky
300 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 0,1 l mléka, 2 žloutky, 30 g cukru, 1 vejce, 100 g másla, sůl.
Nádivka: 150 g cukru moučka, 200 g máku, citr. kůra, hřebíček.
Zaděláme těsto a necháme vykynout. Vyválíme 20-25 kousků. Potřeme nádivkou, stočíme do rohlíčků, potřeme vejcem.
Nádivka: 0,1 l vody uvaříme s cukrem, přidáme mletý mák, citr. kůru, hřebíček a udusíme.
Karamelové vločky
1/2 – 3/4 kg ovesných vloček, 10 dkg kokosu, 1 rozinky. To vše promíchat.
1 slazené kondenzované mléko, trochu rumu, promíchat, dát na dva plechy, péci při 180C do růžova za občasného promíchávání.
Nádivka: 150 g cukru moučka, 200 g máku, citr. kůra, hřebíček.
Zaděláme těsto a necháme vykynout. Vyválíme 20-25 kousků. Potřeme nádivkou, stočíme do rohlíčků, potřeme vejcem.
Nádivka: 0,1 l vody uvaříme s cukrem, přidáme mletý mák, citr. kůru, hřebíček a udusíme.
Karamelové vločky
1/2 – 3/4 kg ovesných vloček, 10 dkg kokosu, 1 rozinky. To vše promíchat.
1 slazené kondenzované mléko, trochu rumu, promíchat, dát na dva plechy, péci při 180C do růžova za občasného promíchávání.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home