Sunday, January 08, 2006

vanocni

Ledové
25 dkg hladké mouky, 14 dkg Ivy, 4 dkg cukru moučka, 1 žloutek, 1,5 lžičky citr. šťávy.
Slepuje se marmeládou a polévá polevou.
Poleva: 14 dkg cukru + 1 bílek (1/4 hodiny třít).
Sandokanovy oči
1. hmota: 1/2 Ivy, 3-5 dkg mletého cukru, 4 lžíce kokosu, 3-5 lžic sušeného mléka. To vše se míchá v páře.
2. hmota: 10 dkg mletých ořechů, 5 dkg mletého cukru, trochu mléka a rumu.
Poleva: 1/2 Ivy, 3 lžíce kakaa, 5 dkg mletého cukru. Míchá se v páře.
Na dno vejce uděláme kuličku z 1. hmoty do které jsme posadili lentilku. Pak dáme 2. hmotu a zalijeme polevou a dáme ztuhnout.
Plněné rohlíčky krémem
50 dkg tuku, 40 dkg cukru moučka, 40 dkg mletých ořechů, 70 dkg hladké mouky, citr. kůra a trochu skořice.
Těstem plníme nevymazané formičky. Upečené a vychladlé plníme krémem a rožky močíme v čokoládě.
Ořechové rohlíčky s krémem
32 dkg mletého cukru, 15 dkg ořechů a 4 bílky.
Cukr smícháme v misce s ořechy a bílky a ušleháme nad párou. Kdyby byla hmota řídká, přidáme krupici. Necháme vychladnout a děláme rohlíčky a pečeme pomalu na pomazaném papíru na 120C. Vaříme 4 dl mléka, 12 dkg mletého cukru a 1 vanilkový pudink. Potom do toho vmícháme 20 dkg másla, rum a kakao. Přes trubičku nastříkáme na rohlíčky a polijeme čokoládou.
Krém: 3 vejce, 15 dkg cukru, 1 čokoláda, 200 g másla. Uvařit v lázni s čokoládou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home