Friday, March 24, 2006

dobry piskot

160 g polohr. mouky
160 g cukru
8 vajec
30 g kakaa
40 g mletých vlašských ořechů
Vanilkový krém:
1 l mléka
4 vejce
10 dkg cukru
1 vanilkový cukr
10 dkg vanilkový pudink
Sirup:
200 g cukru
300 ml vody
150 ml rumu
strouhaná kůra z 1 citrónu
1 balíček čokoládové polevy
100 g nasekaných vlašských ořechů
80 g rozinek namočených v rumu
300 ml šlehačky
4 lž meruňkového džemu Žloutky utřeme s cukrem, z bílků ušleháme tuhý sníh, smícháme s moukou a pak těsto rozdělíme na 3 části. Jeden smícháme s kakaem,druhý s mletými ořechy a třetí necháme bez přísad. Těsta upečeme. Mezitím si připravíme krém a sirup.
Krém:
Žloutky, cukr, pudink a část mléka umícháme dohladka a vlijeme do druhé části vlažného mléka.Vaříme do zhoustnutí.
Bílky ušleháme s vanilkovým cukrem do tuhého sněhu a přimícháme uvařený, vychladlý krém.
Sirup: Cukr svaříme s vodou a nastrouhanou kůrou z citrónu. Necháme vystydnout a přilijeme rum.
Do mísy dáme nejprve ořechový piškot, zakapeme ho sirupem, posypeme třetinou rozinek a nasekaných ořechů. Potřeme třetinou krému. Na to dáme kakaový piškot a zopakujeme předchozí postup. Navrch dáme třetí piškot opět polijeme sirupem, potřeme džemem posypeme ořechy a rozinkami a potřeme krémem. Dáme vychladit. Před podáváním zdobíme šlehačkou a poléváme čokoládovou polevou

0 Comments:

Post a Comment

<< Home