Monday, March 20, 2006

salát s vlašskými ořechy a větrníčky

250 g celeru
200 g zeleného hroznového vína
1 červená čekanka
30 g vlašských ořechů
1 citrón
4 lž majonézy
4 lž smetany
sůl
pepř
med
1 balíček plátků
listového těsta
1 vejce
lněné semínko
sezamové semínko Celer očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Dáme ho do mísy a hned pokapeme citrónovou šťávou aby nezhnědl. Víno obereme, rozpůlíme a vybereme jadérka. Opereme čekanku a rozebereme ji na listy. Nakrouháme ji na nudličky a ořechy nahrubo nasekáme. Smícháme majonézu se s metanou, solí a pepřem. Přidáme také tekutý med. Podáváme na talířku celer posypaný čekankou, obložený vínem a ořechy. Vše přelité připravenou zálivkou.
Z plátku těsta utvoříme větrníček, který potřeme vejcem a sypeme semínky. Podáváme se salátem

0 Comments:

Post a Comment

<< Home