Sunday, March 19, 2006

krk

1 kg uzené krkovičky
žampiony
hlíva
lišky
smetana
sůl
jíška
máslo
cibule
pepř
vývar
ocet
česnek
na šišky:
500 g hrubé mouky
sůl
kvasnice
mléko
vejce
sádlo Krkovičku povaříme s několika stroužky česneku. Na másle osmažíme cibulku, přidáme nakrájené houby a orestujeme. Zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Omáčku zahustíme jíškou a povaříme. Před podáváním dochutíme pepřem a solí, přidáme smetanu a krátce povaříme. Okyselíme octem dle chuti.
Šišky:
Vypracujeme těsto z mouky, soli, kvasnic, mléka , vejce a lžičky sádla. Necháme odpočinout. Pak těsto rozválíme, potřeme sádlem a přeložíme jako listové alespoň 2x. Pak ho rozválíme na úzké pásy a pečeme v troubě.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home