Monday, April 02, 2007

buchta

Mokrá buchta
1 hořčicová sklenka vody, 1 Hera, 1 hořčicová sklenka cukru, 2 lžíce kakaa. Dobře promíchat a převařit. Jednu hořčicovou sklenku odlijeme bokem. Do vychladlého zbytku dáme 4 žloutky, 2 hořčicové sklenky polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, ze 4 bílků sníh a zamíchat. Vylijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pozvolna pečeme. Upečený povrch popícháme vidličkou a pokapeme rumem. Odloženým zbytkem ještě za tepla polijeme. Potom posypeme kokosem nebo ořechami. Dáme vychladit.
Kefírová buchta
1 sklenka oleje, 3 sklenky polohrubé mouky, 1/2 l kefíru, 2 sklenky mletého cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce sody.
Angreštová buchta
24 dkg cukru moučka, 38 dkg hladké mouky, 1,5 lžičky sody, 1 lžíce skořice, 1 lžíce kakaa, 15 dkg rozpuštěného másla, 1 celý kompot angreštu i se šťávou (0,7 l), vše zamíchat a dát péci.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home