Monday, May 21, 2007

Perníkový závin

Suroviny Postup
300 g hladké mouky
250 g pískového cukru
2 lž medu
2 lž mléka
2 lž kávy
1 vejce
1 lž rumu
1 lž kakaa
1 prášek do perníku
1 vejce na potření
Náplň:
400 g švestkových povidel
150 g mletých vlašských ořechů
šlehačka Mouku s práškem do perníku prosejeme do mísy a přidáme cukr, vejce, med, mléko, kávu, rum, kakao a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na části a vyválíme pláty, které potřeme povidly, posypeme ořechy a stočíme do závinu. Položíme na vymazaný plech, potřeme vejcem a pečeme na 170 stupňů asi 10 min. Pak teplotu snížíme na polovinu a pečeme ještě asi 20 min. Po upečení ozdobíme šlehačkou.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home