Wednesday, September 05, 2007

4. Zázvorový kořen oloupeme
a nasekáme nebo nastrouháme na velmi malé kousky.
5. Zázvor utřeme v hmoždíři nebo
obráceným nožem na prkénku na
pastu.
6. Zázvor dáme do misky, přidáme vejce a šleháme vidličkou, až se dobře promísí.
7. Rozšlehaná vejce se zázvorem
přidáme do mouky s hrozinkami
a dobře promícháme. Těsto musí
být měkké - je-li příliš tuhé,
přidáme trochu mouky. 8. Pracovní plochu posypeme mírně moukou. Vyklopíme na ni těsto a hněteme, aby bylo hladké.
9. Těsto rozválíme na placku
silnou přibližně 1,25 cm.
10. Z placky vykrajujeme tvořítkem
na sušenky o průměru 5 cm
kolečka.
11. Přeneseme je na pomaštěný
plech a potřeme každé z nich rozšlehaným vejcem. Pečeme
10-15 minut v troubě přede-
hřáté na 200 stupňů celsia.
Bochánky musí při pečení nakynout a zezlátnout.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home