Monday, June 23, 2008

Fenyklové cukroví

Potřebujeme:
200 g hladké mouky, 1 lžička mletého fenyklu, 150 g moučkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce sádla, citronová kůra, 50 g hrozinek, 50 g sekaných mandlí

Postup:
V mouce rozmícháme fenykl a cukr, přidáme vejce, sádlo, citronovou kůru, hrozinky, mandle a vypracujeme těsto. To rozdělíme na dva díly, každý zpracujeme do tvaru válečku, položíme na vymazaný plech a upečeme dorůžova. Upečené, ještě teplé pokrájíme na šikmé tenké plátky.



Biskupský chlebíček



4 vejce
160g práškového cukru
50g rozinek
50g sekaných oříšků
50g sekaných mandlí
50g kandovaného ovoce
50g čokolády
150g hrubé mouky


Vejce vyšleháme s práškovým cukrem, přidáme rozinky, mandle, kandované ovoce, posekanou čokoládu a hrubou mouku. Dobře promíchanou směs vlijeme do vymazané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Můžeme podávat se šlehačkou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home