Wednesday, April 11, 2007

Jablečník

50 dkg hladké mouky, 1 máslo, 5 lžic mletého cukru, 2 celá vejce, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 1 kg jablek.
Zpracujeme těsto, rozdělíme na půl, jednu polovinu obarvíme kakaem. Vyválet placku, přenést na vymaštěný plech. Z jablek udělat pyré, namazat placku, posypat skořicovým cukrem a přikrýt tmavou plackou. Kraje ohnout (spojit).


Jablkový závin
50 dkg hladké mouky, 1 vejce, na špičku nože sůl, voda, 1 lžíce octu, 20 dkg másla na pokropení.
Z mouky, vejce, soli a vlažné octové vody vypracujeme hladké těsto, přikryjeme zahřátým hrncem a necháme 25 minut stát. Potom lehce pokropíme máslem a na pomoučeném ubruse vytáhneme. Pokropíme máslem, posypeme opraženou strouhankou, dáme jablka, posypeme skořicí a cukrem a srolujeme. Během pečení občas potřeme máslem.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home