Tuesday, April 03, 2007

Jablkový závin

Jablkový závin
25 dkg hladké mouky, 15 dkg Hery, 3/4 hořčicové sklenky mléka, trochu soli.
Večer udělat těsto, nechat odpočinout v celofánu do druhého dne. Pak to vyválíme, posypeme strouhankou, pokapeme máslem (tukem), poklademe strouhanými jablky, posypeme cukrem a skořicí. (asi 3 záviny)


Tažený jablečný závin
25 dkg hladké mouky, hrníček vlažné vody, lžičku másla (rozpuštěného ve vodě), 1 žloutek, špetku soli. 15-20 minut propracujeme v řidší těsto, aby se nelepilo. 1 hodinu necháme odpočinout. Postrouháme jablka. Rozválíme a vytáhneme na pomoučeném ubruse, pokapeme rumem, posypeme opečenou strouhankou, poklademe jablka, dáme skořici a cukr a srolujeme. Konec podehneme a potřeme rumem. Pečeme ve vyhřáté troubě 45 minut.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home