Tuesday, June 05, 2007

Rozinkový chléb

100 g rozinek
2 polívkové L rumu
500 g polohrubé mouky
30 g droždí
50 g cukru
1/4 l vlažného mléka
100 g zm klého másla
2 vejce
1 čajovou lžižčku soli
nastrouhaná kura z jednoho citronu
máslo na vymazání formy a na potrení chleba
Postup:
Formu vymažeme máslem. Vyprané a odkapané rozinky zalijeme
rumem a necháme uležet. Mouku prosejeme do mísy, rozdrobíme
do ní droždí, s trochou cukru, mléka a mouky ud láme kvásek. P ikryjeme
a necháme 15 minut kynout. Do vzešlého kvásku p idáme
zbytek cukr a mléka, máslo, s l, citrónovou k ru a vmísíme t sto.
Mísíme tak dlouho, až se t sto p estane chytat mísy a za nou se na
n m tvo it bubliny. Vpracované t sto necháme 30 až 40 minut kynout.
P idáme rozinky a t sto vložíme do formy a necháme ješt 15
minut kynout. Troubu vyh ejeme na 200 °C. Chléb pe eme 50 až
60 minut.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home