Thursday, September 06, 2007

Moučník se sušeným Ovocem

pečený bez cukru
(6-8 porcí)

Do moučníku plného sladkých
sušených plodů nemusíme již přidávat
žádný cukr.
Doba přípravy: trvá přibližně
30 minut, pečení 2 hodiny.
Příprava: Když se moučník peče příliš rychle, má tmavé boční strany
a vystouplý střed. Zmírněte znatel- ně teplotu a pokračujte v pečení
mnohem pomaleji. Povrch těsta pře-
kryjte alobalem, aby se nepřipálil.
Obměna: Namísto bílé mouky
můžeme použít celozrnnou mouku,
místo piva mošt a místo proslazené
kůry strouhaná jablka.
Rady a nápady: Moučník se musí
nechat uležet několik dnů ve
vzduchotěsné schránce. Teprve potom
má tu správnou chuť.
Mrazení: Moučník je možné bez
problémů zmrazit až na 3 měsíce.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home