Sunday, May 14, 2006

Palačinky s kuřetem

Suroviny Postup
zákl. na těsto – viz předchozí recept
250 ml mléka
50 g másla
50 g hladké mouky
130 g kuřecího masa
50 g nakrájených žampionů
Palačinky upečené ze základního těsta (viz výše)
Do rozpuštěného másla přidáme mouku a postupně přiléváme horké mléko a vaříme, dokud omáčka není hustá. Poté přidáme nadrobno nakrájené vařené kuřecí maso a žampiony. Vše asi 5 minut povaříme. Směsí naplníme palačinky, které složíme do čtverečku a zdobíme snítkou petrželky.
Dvě rozkrájená jablka opečeme na 2 pol. lžících másla, posypeme je 2 pol. lžícemi cukru a obracíme tak dlouho, až cukr zkaramelizuje. Palačinky naplníme jablky a složíme je do ohnivzdorné mísy. V troubě zahřáté na 160°C je 8 minut zapékáme. Pro slavnostní úpravu lze flambovat 4 pol. lžícemi calvadosu a zdobit šlehačkou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home