Saturday, May 06, 2006

Páj

250 g hladké mouky
špetka kypřícího prášku
1 vejce
100 g cukru
sůl
125 g másla
vanilkový pudinkový prášek
200 ml smetany na vaření
500 g barevného ovoce
(maliny, borůvky,jahody)
želatinová poleva Smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme vejce, cukr, sůl a máslo a rychle vypracujeme těsto. Zabalíme do folie a 30 min necháme odpočinout v chladu.
Do vymaštěné formy vlijeme těsto. Dno propícháme vidličkou a pečeme v troubě na 200°C asi 20 minut.
Podle návodu připravíme vanilkový pudink, který však nevaříme v mléce, ale ve smetaně na vaření. Ještě teplý vlijeme do upečeného koláče a necháme v lednici částečně ztuhnout. Mezitím připravíme ovoce, které do ještě tvárného pudinku ozdobně upravíme.
Povrch potíráme vydatně za pomocí štětce rozpuštěnou želatinovou polevou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home