Sunday, June 04, 2006

Šťavnatý cibulový koláč

Suroviny Postup
250 g tvarohu
400 g hladké mouky
6 lžic mléka
5 vajec
7 lžic oleje
sůl
sáček kypřícího prášku
1,5 kg cibule
2 lžíce másla
400 g kyselé smetany
pepř
muškát
200 g slaniny Smísíme tvaroh s moukou, mlékem, 1 vejcem, olejem a špetkou soli. Vypracujeme jemné těsto. Zabalíme je do folie a uložíme na 30 minut do chladničky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Oloupeme a rozpůlíme cibuli. Nakrájíme ji na plátky. Rozpustíme máslo a cibuli na něj nasypeme. Asi 10 minut ji zvolna smažíme. Sejmeme ze sporáku a přimícháme smetanu, 4 vejce, sůl, pepř a muškát. Vymastíme plech. Z těsta vyválíme plát a vyložíme jím pečící plech. Potřeme ho cibulovou směsí a posypeme jemně nakrájenou slaninou. Pečeme asi 30 minut.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home