Sunday, May 21, 2006

Řezy Ledňáček

Suroviny Postup
6 vajec
2 lžíce oleje
6 lžic moučkového cukru
5 lžic polohrubé mouky
½ balíčku prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
náplň:
200 g másla
150 g moučkového cukru
1 balení vanilinového cukru
500 g měkkého tvarohu
kompotované ovoce (jahody, mandarinky, broskve )
poleva:
125 g ztuženého tuku
100 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa Z cukru, žloutků, oleje, mouky, prášku do pečiva, kakaa a sněhu z bílku vymícháme těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a upečeme. Na vychladlý korpus rozetřeme krém (máslo utřené s vanilinovým a moučkovým cukrem, tvarohem a ovoce) Přelijeme polevou (ve vodní lázni rozpustíme tuk s cukrem a kakaem). Necháme ztuhnout, ozdobíme a podáváme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home