Saturday, May 20, 2006

Jahodový dezert s mascarpone

Suroviny Postup
4 plátky červené želatiny
400 g jahod
250 g mascarpone
50 g pistacií
80 g cukru
balíček piškotů
150 ml smetany ke šlehání
moučkový cukr na posyp Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Želatinu vymačkáme a při mírné teplotě rozpustíme. 300g jahod rozmixujeme a smícháme s mascarpone, pistáciemi a cukrem. Do jahodového krému a pramínkem přiléváme rozpuštěnou želatinu. Krém vlijeme do vysoké formy vyložené fólií. Naplníme ji 1 cm vysokou vrstvou krému. Stěny formy nastojato obložíme cukrářskými piškoty a vyplníme zbývajícím krémem. Chladíme 2 hodiny.
Dezert vyklopíme na talíř, odstraníme folii, obložíme ji zbývajícími cukrářskými piškoty, ušlehanou smetanou, plátky jahod a posypeme moučkovým cukrem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home