Koláč ze čtvera druhů sýra
Suroviny Postup
250 g hladké mouky
lžička soli
125 g másla
600 ml vody
1 žloutek
Náplň:
300 ml smetany
3 vejce
1 žloutek
80 g nivy
80 g tvrdého sýra výrazné chuti
80 g romaduru
80 g tvrdého sýra
kmín
anýz
sladká paprika
pepř Rozváleným těstem naplníme koláčovou formu. Přebytečné těsto
odřízneme, rozválíme a rozkrájíme na 2 cm široké pásky. Proužky
přilepíme na koláč tak, aby byl rozdělen na čtyři stejné díly.
Necháme v chladu odpočinout. Mezitím v misce rozšleháme vejce
se smetanou. Ze sýrů odřízneme kůrky a nakrájíme je na tenké
plátky. Do každé části koláče nalijeme smetanovo-žloutkovou
hmotu a nasypeme jiný druh sýra. Tvrdý sýr výrazné chuti
posypeme anýzem, romadur kmínem a tvrdý sýr paprikou. Pečeme
40 minut v předehřáté troubě.
250 g hladké mouky
lžička soli
125 g másla
600 ml vody
1 žloutek
Náplň:
300 ml smetany
3 vejce
1 žloutek
80 g nivy
80 g tvrdého sýra výrazné chuti
80 g romaduru
80 g tvrdého sýra
kmín
anýz
sladká paprika
pepř Rozváleným těstem naplníme koláčovou formu. Přebytečné těsto
odřízneme, rozválíme a rozkrájíme na 2 cm široké pásky. Proužky
přilepíme na koláč tak, aby byl rozdělen na čtyři stejné díly.
Necháme v chladu odpočinout. Mezitím v misce rozšleháme vejce
se smetanou. Ze sýrů odřízneme kůrky a nakrájíme je na tenké
plátky. Do každé části koláče nalijeme smetanovo-žloutkovou
hmotu a nasypeme jiný druh sýra. Tvrdý sýr výrazné chuti
posypeme anýzem, romadur kmínem a tvrdý sýr paprikou. Pečeme
40 minut v předehřáté troubě.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home