Saturday, February 10, 2007

Lívance s jablky

Suroviny

Postup

2 vejce

300 ml.mléka

sůl

25 g. droždí

200 g.hladké mouky

4 ks.jablka

skořice mletá

100 g.mandlové plátky

moučkový cukr

citrónová kůra

Z droždí, trochy cukru, hl. moky a mléka připravíme řídké těstíčko-kvásek, který necháme na teple vykynout. Smícháme zbylé mléko, mouku, vejce a přidáme vykynutý kvásek. Těsto řádně vymícháme a necháme vykynout, potom do něj v mícháme nahrubo nastrouháme 2 jablka, přidáme skořice, mandle a citrónovou kůru.

Smažíme lívanečky, které teplé obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.

Lívance zdobíme vykrájenými a povařenými jablky v karamelu a víně.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home