Monday, April 16, 2007

Bublanina

Bublanina
24 dkg polohrubé mouky, 10 dkg másla, 3 vejce, 15 dkg cukru, 3/4 prášku do pečiva, asi 1/8 l mléka, 26 dkg ovoce.
V míse utřeme do pěny máslo s cukrem, pak přidáváme žloutky. Potom střídavě vmícháváme mléko a mouku s práškem. Nakonec do těsta jen lehce vmícháme sníh. Těsto dáme na dobře vymazaný pekáč a poklademe ovoce, které jsme omočili v mouce. Pečeme 30 minut.


Bublanina ze školy
20 dkg tuku (Hera), 20 dkg mletého cukru, 4 vejce, 20 dkg hladké mouky, 20 dkg hrubé mouky, 3/4 prášku do pečiva.
Tuk, cukr a žloutky třeme v mixéru, přidáme mouku a sníh. Dáme na vysypaný a pomazaný plech a poklademe ovoce. Potom pocukrujeme.


Bublanina Kunerád
4 celá vejce + 23 dkg cukru – ušlehat. 25 dkg polohrubé mouky, 1/2 hořčicové sklenky oleje, 1/2 hořčicové sklenky vlažné vody, 1/2 prášku do pečiva.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home