Thursday, July 26, 2007

Ananásová krém

Materiál:
1 konzerva ananásu
2 žĺtky
10 gr želatíny
14 dkg piškôt
7 gr kryšt. cukru
1/4 l šlahačky
1 PL práš. cukru
zaváranina višní
zopár opražených mandlí alebo orechov

Žĺtky s cukrom vyšlaháme, potom postavíme nad paru a šlaháme do zhustnutia. Želatínu dobre rozpustíme v teplej vode a pridáme do krému. Do vychladnutého krému pridáme vyšlahanú šlahačku ochutené práš. cukrom.
Piškoty namočíme do ananásoej štavy a ukladáme do sklenej misky nasledovne: naspodok kúsky ananásu, piškoty, krém atď. Povrch zdobíme ananásom, višňami a opraženými mandlami alebo orechami. Necháme stuhnúť.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home