dulce
Je neodmyslitelnou součástí jejich kuchyně. Je to jakási pasta ze zkaramelizovaného mléka a cukru.Je to typická argentinská sladkost. Argentinci ji přidávají do zákusků, mažou si ji na chleba nebo ji pojídají samotnou.2 l mléka 0,5 kg cukru jedlá soda, vanilková esence
Do hrnce vsypeme čtyři lžíce cukru a na mírném ohni jej roztavíme, abychom tím získali tmavou barvu. Přidáme mléko a zbytek cukru. Necháme povařit, podle potřeby zamícháme, vaříme asi čtvrt hodiny do té doby, než pasta začne houstnout. Zkuste, zda se kapka rozlije na talíři nebo ne. Pokud zůstane tuhá, je to hotovo. Necháme vychladnout.
Do hrnce vsypeme čtyři lžíce cukru a na mírném ohni jej roztavíme, abychom tím získali tmavou barvu. Přidáme mléko a zbytek cukru. Necháme povařit, podle potřeby zamícháme, vaříme asi čtvrt hodiny do té doby, než pasta začne houstnout. Zkuste, zda se kapka rozlije na talíři nebo ne. Pokud zůstane tuhá, je to hotovo. Necháme vychladnout.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home