Sunday, November 06, 2005

jabkove bombony

400g jablek, 200g listového těsta, 1 vanilinový cukr, 1 skořicový cukr, nasekané vlašské ořechy, med, mouka na vál.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, jablka nakrájíme na malé kousky a podusíme ve vlastní šťávě s vanilinovým a skořicovým cukrem. Mezitím si na tenký plát rozválíme těsto na pomoučeném válu, rozkrájíme na stejně velké obdélníčky (cca 6 x 12 cm) a poklademe na ně dušená jablka. Obdélníčky zatočíme do tvaru bonbónku, dáme na plech, vyložený pečicím papírem, a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C zhruba 5 – 10 minut. Teplé upečené bonbony pokapeme medem a posypeme vlašskými oříšky.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home