Friday, April 14, 2006

. Pošírovaná hruška

2 ks čerstvé hrušky
4 dcl sladkého bílého vína
15 dkg cukru
1 lžička kypřícího prášku
pistáciová zmrzlina
mandlové lupínky
svazek meduňky
Oloupané hrušky rozpůlíme, vykrojíme jaderníky a vložíme do kastrůlku. Zalijeme vínem, přidáme část lístků meduňky, cukr a přivedeme k varu. Krátce povaříme, odstavíme a necháme zchladnout. Hrušky opatrně vyndáme. Tekutinu přecedíme, tři lžíce dáme stranou a po zchladnutí rozmícháme s kypřícím práškem. Zbytek tekutiny vaříme až do odpaření na 1/3 objemu, za stálého míchání přidáme kašičku z kypřícího prášku a vaříme asi 1 minutu. K hrušce na talířku přidáme pistáciovou zmrzlinu, polijeme zchladlou omáčkou, posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme lístky meduňky.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home