Monday, February 12, 2007

JABLEČNÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ

potřebujeme: 100 g másla a cukru, vejce, 150 g mletých mandlí a hladké mouky, 600 g jablek, 1/2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžíce rumu, 20 g rozinek, 30 g piškotové strouhanky, žloutek.

Máslo utřeme do pěny, postupně zatřeme cukr, vejce, přimícháme mouku a mandle, zabalíme do fólie a chladíme 30 min. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na plátky, zakapeme citr. šťávou a rumem a přimícháme rozinky. Vymažeme formu o průměru 24 cm, z těsta vyválíme plát a polovinou vyložíme formu. Posypeme strouhankou, naplníme jablky, přiložíme zbývající těsto, povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Ze zbytků těsta utvoříme mřížku, potřeme žloutkem a pečeme 40 min. při 200°C.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home