Wednesday, June 06, 2007

Vdolečky s ogurtem

1 k g polohrubé mouky
5 dl mléka
120 g másla
4 lžíce cukru
1 žloutek
olej
ovocný jogurt
Postup:
Z droždí, vlažného mléka, trochu mouky, cukru a soli si připravíme kvásek, který
necháme vzejít na teplém místě. Pak do zbytku mouky přidáme žloutek, zbytek
mléka, rozpuštěné máslo a kvásek. Těsto dobře propracujeme a necháme vykynout.
Na válu z něj rozválíme asi 7 cm vysoký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka
a ta necháme ještě 15 minut vykynout. Pak do každého uděláme důlek a
důlkem dolů dáme vdolečky do rozpáleného oleje a opečeme z obou stran dozlatova.
Hotové vdolečky zdobíme ovocným jogurtem s cukrem.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home