Anglický vánoční pudink
Vánoční pudink nemusí být vždy
sladký a těžký. Vyzkoušejte tento předpis bez rafinovaného cukru.
Doba přípravy: trvá přibližně
30 minut, vaření asi 5 hodin.
Podávání: Podáváme s máslem ochuceným pálenkou nebo sladkou smetanou.
Příprava: Pudink má nejlepší
chuť, připravíme-li jej nejméně
3 měsíce předem.
Rady a nápady: Pudink lze skladovat až rok. Před podáváním jej vaříme 3 hodiny ve vodě.
500 g různého sušeného ovoce
200 g hrozinek bez pecek
200 g datlí bez pecek
200 g švestek bez pecek
50 g strouhaných spařených
a oloupaných mandlí
200 g strouhanky
200 g strouhaného loje
200 g hladké mouky
půl lžičky strouhaného muškátového oříšku
půl lžičky mleté skořice
čtvrt lžičky soli
1 strouhaná mrkev
1 strouhané jablko ostrouhaná kůra a šťáva
z 1 pomeranče
150 ml brandy nebo černého piva
1 vejce
sladký a těžký. Vyzkoušejte tento předpis bez rafinovaného cukru.
Doba přípravy: trvá přibližně
30 minut, vaření asi 5 hodin.
Podávání: Podáváme s máslem ochuceným pálenkou nebo sladkou smetanou.
Příprava: Pudink má nejlepší
chuť, připravíme-li jej nejméně
3 měsíce předem.
Rady a nápady: Pudink lze skladovat až rok. Před podáváním jej vaříme 3 hodiny ve vodě.
500 g různého sušeného ovoce
200 g hrozinek bez pecek
200 g datlí bez pecek
200 g švestek bez pecek
50 g strouhaných spařených
a oloupaných mandlí
200 g strouhanky
200 g strouhaného loje
200 g hladké mouky
půl lžičky strouhaného muškátového oříšku
půl lžičky mleté skořice
čtvrt lžičky soli
1 strouhaná mrkev
1 strouhané jablko ostrouhaná kůra a šťáva
z 1 pomeranče
150 ml brandy nebo černého piva
1 vejce
0 Comments:
Post a Comment
<< Home