Sunday, September 30, 2007

Kávový krém s čokoládou

(přibližně čtvrt litru) Sladkost tomuto nezvyklému čokoládo-kávovému krému dodává příjemně pikantní meruňková dřeň.
Doba přípravy: trvá přibližně
5 minut, vaření 15 minut. Podávání: Krém podáváme
s ovocem nebo lívanci.
Upozornění: Nevařte čokoládu
s kávou příliš rychle, čokoláda by
se mohla vydělit a zhořknout.

100 g čokolády bez cukru 50 ml velmi silné černé kávy
100 ml smetany
100 ml husté meruňkové dřeně
1. Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme ostrým nožem na malé kousky.
2. Čokoládu a kávu dáme do mísy, kterou pak postavíme nad kastrol naplněný z poloviny vařící vodou. Kastrol a mísu stáhneme z ohně a čokoládu mícháme, až se rozpustí.
3. K rozpuštěné čokoládě přidáme smetanu a důkladně zamícháme.
4. Vmícháme meruňkovou dřeň,
nalijeme do servírovací misky a dobře vychladíme.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home